23.11.2018

MEVLİD-İ NEBİ KONFERANSI

Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla İlçe Müftülüğümüz tarafından 22 Kasım 2018 Perşembe günü saat: 10.30 ‘da İlçemiz İlkokul konferans salonunda “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferans düzendi.

İlçe Müftümüz Mülayim BAYINDIR‘ın sunduğu konferansa, İlçe Kaymakamı  Murat YILDIZ, Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr. Mehmet AŞIK, Çaykara İlçe Müftüsü Abdurrahman KOÇ,  daire amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından, Merkez Cami İmam-Hatibi İsmail Hakkı TOPAL tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi. Dernekpazarı İlçe Kaymakamı Sn. Murat YILDIZ'ın selamlaşma konuşmasının ardından İlçe Müftüsü Mülayim BAYINDIR konferanslarını sundu.

Bayındır konuşmasında şunları söyledi:

''Hayatın en verimli dönemi olan gençliğin  Rabbimizin rızasına uygun geçirilmesi gerekir. Böylelikle fani gençliğimizle ebedi gençliği kazanmış oluruz. İslam, ilk dönemde genç sahabelerin fedakarlıklarıyla hızlı bir yayılma zemini bulmuştu. Efendimizin etrafında 10 yaşından 30 yaşına hep gençler vardı.

Peygamberimiz bu genç kitlenin gönüllerine ve akıllarına hitap etti. Onların yüreklerindeki boşluğu doldurdu; kafalarındaki soru işaretlerini giderdi. Onlara değer verdi; sorumluluk verdi ve cesaretlendirdi. Hayatlarını, uğruna fedakarlık yapılabilecek imani değerlere sarfetmeyi öğretti.

Genç sahabenin dalgalandırdığı bu sancağı daha sonraki nesiller, Tarık b. Ziyad Endülüs'te, Salahaddin-i Eyyübi Kudüs'te, Alparslan Anadolu'nun kapılarında, Fatih İstanbul'un surlarında dalgalandırdı.

Gençler!  Günümüzde bu bayrağı siz dalgalandıracaksınız; bu emanet sizde.''