26.05.2022

İLÇE MÜFTÜLERİ TOPLANTISI

DERENEKPAZARI’NDA İLÇE MÜFTÜLERİ TOPLANTISI

Diyanet İşleri Başkanlığımızın taşra teşkilatında düzenli olarak gerçekleştirilen Aylık Mutad İlçe Müftüleri Toplantısı 26.05.2022 Perşembe  Günü Dernekpazarı ilçemizde düzenlendi.

Dernekpazarı İlçe Müftülüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Trabzon il müftümüz Sayın Osman AYDIN’ın başkanlığında 18 ilçe müftüsü katıldı.

Sabah 10.00’da yapılan toplantıda taşradaki din hizmetlerinde icra edilen faaliyetlerin daha ileriye taşınması adına gençlik koordinatörlüğü faaliyetleri başta olmak üzere eğitim faaliyetleri, özel gereksinimli vatandaşlarımıza yönelik faaliyetler, ihtiyaç sahibi aileler ve bağımlılık faaliyetleri doğrultusunda mahalli imkanlar ölçüsünde neler yapılabileceği hususunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Yaklaşık iki saatlik toplantının ardından İlçe Müftümüz Sinan TAŞKIRAN tarafından öğle namazı öncesinde merkez camiinde vaaz-irşad programı düzenlendi.

Yomra İlçe Müftümüz  Celal MALKOÇ tarafından yapılan vaazın ardından Öğle namazı eda edildikten sonra, Kondu Mahallemizin sakinlerinden vefat eden merhume Fatma ACAR’ın cenaze namazı İl Müftümüz Sayın Osman AYDIN tarafından kılındı.

Cenaze namazı sonrası kurum amirleri ve esnaf ziyareti gerçekleştirildi.

İlçemizdeki program kapsamında Bölge Kız Kur’ân Kursu hocaları ve öğrencileri tarafından düzenlenen Kudüs ve Mescid-i Aksâ konulu resim sergisi ile 4-6 Yaş Kur’ân Kursu da ziyaret edildi.

Ziyaretler kapsamına bölge kanaat önderi ve hasta ziyareti de  dahil eden müftüler heyeti ilçemizde gerçekleştirdikleri bahse konu ziyaretlerden sonra ilçe müftümüze ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek ilçemizden ayrıldı.