22.06.2016

M. MUSTAFA YILDIRIM

(Emekli)

1952 yılında Trabzon İli Vakfıkebir İlçesine bağlı Ballı Köyü’nde doğdu. İlkokul çağına kadar birkaç yıl babası ve diğer hocalardan Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendi. Dört yıllık İlkokul eğitiminden sonra babası Arif Hoca’dan bir süre Arapça okudu, sonra da hıfzını ikmal etti (1967).

İmam-Hatip Lisesi’ni Trabzon’da bitirdi.(1974). Burada öğrenci iken 3 yıl Hafız Murat KÖSEOĞLU’ndan Tashih-i Huruf ve Talim dersleri alarak mezun oldu (1974).1975 yılı Vakfıkebir’de İmam-Hatip olarak ilk görevi aldı. 1976’da Kur’an Kursu  öğreticiliğine atandı.Bu görevi sırasında Hacı Ziya Efendinin verdiği bazı Arapça derslerine katılarak bilgisini artırmaya çalıştı. Daha sonra Yüksek İslam Enstitüsü’nü Samsun’da bitirdi. Vatani görevini topçu asteğmen olarak Çorlu’da tamamladı.

Askerlik dönüşü Trabzon Merkez Ebubekir Camii’nde bir yıl İmam-Hatiplik görevinden sonra Diyanet’te açılan Vaizlik-Müftülük imtihanlarını kazanarak Kelkit İlçe Müftülüğü’ne atandı. (1986) Sonra Brüksel’de 6 yıl Din Görevlisi olarak çalıştı.

Yurtdışı görevini müteakip Tonya İlçe Müftülüğü’ne atandı. 1996-1997 arası Haseki’de Arapça ihtisas çalışması yaptı. 1997’de Köprübaşı İlçe Müftülüğü’ne, 1999’da Araklı İlçe Müftülüğüne, 2001’de Yomra İlçe Müftülüğü’ne tayin edildi. Bu görevde iken kendi isteğiyle emekliye ayrıldı.

Evli ve dört çocuk babasıdır. Yabancı dili Arapça ve Fransızcadır.Kendilerine  hizmetlerinden dolayı teşekkür eder,sağlık ve mutluluklar dileriz.