29.05.2020

cuma namazı

Çin’in Vuhan kentinde başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Koronavirüs (Covit-19)salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda toplu yapılan ibadetlere 16 Mart 2020 tarihinde toplu ibadetlere ara verilmişti.

Gelinen aşamada 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde cami ve mescitlerimizin cemaatle ibadete açılmasına yönelik alınan tedbirler değerlendirilmiş, Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda ilgili bakanlıklar ve Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle,ikindi ve Cuma namazlarının camilerimizde 29 Mayıs 2020 Cuma gününden itibaren cemaatle kılınabileceğine ilişkin karar alınmıştır.

Bilim kurulu tarafından belirlenen toplu olarak bulunacak alanlarda uyulması gereken  hijyen, sosyal mesafe vb. kurallar göz önünde bulundurularak 29 mayıs 2020 Cuma günü itibariyle camilerimizde Cuma namazı kılınmaya başlanmıştır.

Hayrat İlçe Müftülüğü olarak dışarda alanı olan camilerimizde sosyal mesafe kurallarına uyarak cami avlularında gerekli çalışmalar yapılmış olup, hava şartları musaade ettiği ölçüde Cuma namazını    cami avlularında eda ettik.