29.09.2022

"Hz Peygamber Cami ve İrşad" konulu Konferansımız Gerçekleştirildi

29.09.2022 Perşembe günü Hayrat Müftülüğü olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi aynı zamanda Ankara İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Enbiya YILDIRIM hocamızı konuk ettik. Hayrat belediye konferans salonunda yapılan konferansta Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından ilçe müftümüz Ahmet CEBECİ hocamızın açılış konuşmasıyla başlayan program Prof. Dr. Enbiya YILDIRIM hocamızın konferansıyla devam etti.  Hocamız Rasulullah'ın İrşad yöntemlerinden, gençlerle olan ilişkilerinden, İslam'ın gençlerle birlikte yükseldiğinden ve bu noktada gençlere düşen önemli görevlerin olduğundan, Resulullah döneminde cami ve işlevlerinden bahsetti. Ardından kitap hediyesi ve fotoğraf çekimiyle program nihayete erdi.

Hayrat merkezdeki programın ardından Prof. Dr. Enbiya YILDIRIM hocamız müftülüğümüze bağli Balaban Erkek Kuran Kursu'nu ziyaret etti. Kurs öğrencilerimizle gerçekleştirdiği sohbette;  zaman ve imkânın gençler için bulunmaz bir nimet olduğunun, bu nimetlerin kıymetinin bilinmesi ve ümmet olarak hepimize düşen görevi en üstün bir şekilde yerine getirmemiz gerektiğinin altını çizdi.