25.01.2024

HAYRAT İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ OLARAK GENÇLİĞE DEĞER ARA DÖNEM KAMPI GERÇEKLEŞTİRDİK

İlçemizde yürütülen gençlik çalışmalarındaki faaliyetleri canlı tutmak, devamlılığını sağlamak ve gençlerin tatillerini en verimli şekilde değerlendirebilmeleri için ortaokul ve lise (erkek/kız) öğrencilerine yönelik 22-23-24 Ocak tarihlerinde ilçemizde Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı gerçekleştirdik.

Kamp esnasında namazlar cemaat halinde ve öğrencilere müezzinlik yaptırılarak eda edildi.

Öğrenciler arasında iş bölümü yaptırılarak kamp esnasında öğrencilerin sorumluluk alması sağlandı.

Sinema gösterimi için uygun bir film önceden hazır hale getirilip film sonunda öğrenciler ile birlikte film okuması yapıldı. Bu etkinlikle birlikte gençlerin izledikleri filmlere eleştirel gözle bakma alışkanlığı kazanmaları hedeflendi.

Kamp esnasında öğrencilerle Çay Saati vakitlerinde bol muhabbetli zaman geçirildi.

Kur'an ve Hadisten kıssa ve hikayeler anlatılarak öğrencilerle değrelendirilmesi yapıldı.

İman Esasları başlığı altında dersler yapıldı.

Kamp oyunlarıyla güzel vakit geçirilirken oyunun vermiş olduğu mesajlar değerlendirildi.

Yatılı kalan erkek öğrencilerle yatsı namazı sonrasında sohbet muhabbet eşliğinde çiğköfte etkinliği düzenlendi.

Kampın son gününde öğrencilerimizle beraber Trabzon'da Akvaryum ve Ayasofya Camii'ne gezi düzenlenerek öğrencilerin moral ve motivasyonlarının artırılması hedeflendi.

Gezi sonrasında ilçe müftülüğümüzde bir araya gelinerek veda programı icra edildi. Kampla ilgili öğrencilerimizin fikirlerine danışılarak kampın değerlendirilmesi yapıldı.

Kampımıza katılım sağlayan öğrencilere Katılım Belgesi verilerek öğrenciler ailelerine teslim edildi.