27.03.2017

Dursun KORKMAZ

İlim ve irfan ehlinden olan emekli Müftü Dursun KORKMAZ; Ataköy’de Hafız Ahmet BİNLER Hocada okudu. Henüz 9 yaşında iken hafız oldu.

Paçanlı Hacı İdris Efendi’den Arapça dersleri aldı.

1959-60 yıllarında Maçka Müftülüğü, 1961-62 ve 1965-66 yıllarında olmak üzere iki dönem Akçaabat Müftülüğü, 1962-64-65 yıllarında Erzincan Refahiye İlçesi Müftülüğü, 1967 de Rize Çayeli Müftülüklerinde müftü olarak görev yaptı.

Daha sonra Sürmene İlçesinde vaaz olarak çalışırken kardeşi Raif KORKMAZ Trabzon Müftüsü iken onun döneminde 25 yıllık hizmetini doldurunca, kendi isteği ile emekli oldu. Emekli olduktan sonra fahri olarak, hiçbir maddi karşılık almadan, Of Bölümlü Beldesi Kur’an Kursunda ve Ataköy’de Arapça dersleri verdi.

Merhum Dursun KORKMAZ, eski Trabzon Müftüsü Raif KORKMAZ’ın ağabeyi ve eski Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Arif KORKMAZ’ın amcası olup, evli ve 4 çocuk babasıydı.