18.02.2020

Gencim Maneviyatım Özgürlük Kaynağım

Gencim Maneviyatım Özgürlük Kaynağım faaliyetleri kapsamında okullarda konferanslarımız devam ediyor. İlçe Gençlik Koordinatörü Sinan BÜLBÜL tarafından organize edilen konferansa ilçe müftüsü Mehmet CEBECİ konuşmacı olarak katıldı. İlçe müftüsü Mehmet CEBECİ Konaklar ilk ve orta okulunda öğrenim gören öğrencilere kurallara uygun özgür bir genç olarak yaşayabilme hakkında konferans vererek gençlerin ufkunu açmak amacıyla şunları söylemiştir.

Gençlerin kendileri genç olduğu gibi, ibadetleri de gençtir. Sağlam, dinamik, iradeli, etkili ve samimî gençlerin, ibadetleri de öyledir.

Gençlik dönemi, iradeye hakim olmanın en zor dönemidir. Böyle olduğu için çok özel bir donanım gerekmektedir. Yani karşılaşılan problem ne kadar büyük ve tehlikeli ise, o zaman o nispette ciddî ve güçlü bir hazırlık yapmak doğru olacaktır.

Genç iradesi, bu noktada kontrol edilemediği takdirde, her türlü kötülüğe sevk eden nefsî arzular, şehevî istekler, kişi üzerinde etkin olmaya başlayacaktır...

Tam bu noktada genç ibadetlerine, ne de çok ihtiyaç bulunmaktadır.

Gencin, kendisinden küçüklere model ve kendisinden büyüklere de dualara vesile olma imkânı söz konusudur.

Ne mutlu, kendini, Rabbinin iftihar ettiği gençlerden yapabilenlere!..

Henüz bu süreçte olanlara da dualar etmek gerekiyor.

Tabiî ki, böyle genç modellerin oluşumuna da büyüklerin, imkân sahiplerinin katkılarda bulunmaları gerekmektedir. Yani yatırım yapmadığımız bir şeyden, sonuç beklemek anlamsızdır.

Millet olarak kulluk niteliğimizin artması, genç ibadetlilerimizin sayısının ve niteliğinin artması ile mümkündür.

Haydin gençler!

Genç ibadetler yapmak duasıyla...  diyerek Mehmet CEBECİ konuşmasını sonlandırdı.

Konferans müftülüğümüzün hediye kalem takdimi ile son bulmuştur.