Of Müftülüğü

Göreve yeni başlayan yirmi (20) bayan Kur’an Kursu Öğreticilerine Yönelik altı (6) haftalık Mesleğe Hazırlık Eğitimi sona erdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile Trabzon müftü yardımcısı Melek MENTEŞE ilçemizde kaymakamlık konferans salonunda hanımlara ’’Üretim ve Tüketim Ekseninde Kadın’’ konulu konferans verdi.

İlçe Müftülüğümüze bağlı merkez çarşıbaşı camii toplantı salonunda her akşam iki (2) saat süreyle camii din görevlileri gün içersinde iş yoğunluğundan fırsatı olmayan vatandaşlarımıza Kuran’ı Kerim, tefsir ve ilmihal bilgileri öğretiyorlar.

İlçe müftülüğümüzce 20 Ocak ile 28 Şubat tarihleri arasında Suriye’nin İdlib Vilayetindeki Müslüman kardeşlerimiz için düzenlediğimiz nakdi ve ayni yardım kampanyamızı tamamladık.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Adem SADOĞLU tarafından Kur’an ve Sünnet bütünlüğü konulu konferans verildi.

İlçe Müftülüğümüze bağlı Ballıca Bölümlü ve Çataldere Kur’an Kurslarında hafızlık eğitimi alan öğrencilerimize Kızılay İstanbul Fatih Şubesince giyim yardımı yapıldı.

İlçe Müftülüğümüze bağlı Merkez Kız Kur’an Kursnda 4-6 yaş grubunda Eğitim-Öğretim gören minik öğrenciler alfabe kısmını tamamlayarak Kur’an-ı Kerimi yüzüne okumaya geçiş yaptılar.

Mütülüğümüze bağlı yatılı Kur’an Kurslarımızda hafızlık yapan öğrencilerimize konferans verildi.