10.10.2018

2018 YILI CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI PROGRAMI

2018 YILI CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİMİZ

1-İlçe müftülüğümüze bağlı bütün cami ve Kur’an kurslarımızın temizlik ve çevre düzenlemesi yapıldı.

2-Ortaokul, Lise ve Üniversite gençlerine yönelik “Hz. Peygamberin hayatı” ile ilgili kitap okuma seferberliği çalışması yapıldı.

3-Başta Şehitlerimiz olmak üzere, ahirete irtihal etmiş olan din görevlilerimizin ruhları için Hatim ve mevlit programları gerçekleştirildi.

4-5 Ekim Cuma günü cami cemaatiyle birlikte sabah namazı buluşması Merkez Çarşıbaşı camiinde gerçekleştirildi.

5-Hafta boyunca, Şehit yakınları, Gaziler, hasta ve hastaneler, resmi kurumlar, sivil toplum örgütleri, okullar, Kur’an kursları ziyaret edilerek camiler ve din görevlileri haftası ve etkinlikleri hakkında bilgi verildi.

6-Kızılay’a kan bağışı yapıldı.

7- Cuma günü vaaz ve hutbelerde camiler ve din görevlileri haftası ile cami cemaati bilgilendirildi.

8-Hanımlara yönelik irşat Faaliyetleri gerçekleştirildi.

9- İlçe Müftüsü Hüseyin İSPİROĞLU tarafından “Hz. Peygamberin İnsanlara İletişimindeki Kişisel Özellikleri” konulu konferans verildi.

10-İlçemizdeki ve civar ilçelerdeki emekli din görevlileri ile birlikte tanışma ve buluşma toplantısı gerçekleştirildi.

11- İlçemizde vefat eden, İlçemizin kanaat önderlerinden merhum Mehmet Rüştü AŞIKKUTLU, merhum Hacı Dursun Güven Efendi ve merhum Hacı Hasan Efendi'nin kabirleri ziyaret edilerek Kur'an-ı Kerim tilavet edildi. Ruhları için dualar okundu.

İlçe Müftüsü Hüseyin İSPİROĞLU başarılı öğrencileri makamında kabul ederek, öğrencilerimizi tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.