26.11.2018

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KUTLANDI

17 – 24 Kasım Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla İlçe Müftülüğümüz tarafından 21 Kasım 2018 Çarşamba günü saat: 13.30 ‘da Günbatımı Sahil Tesislerinde “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferans düzenlendi.

Açılış konuşmasını İlçe Müftümüz Hüseyin İSPİROĞLU’nun yaptığı, Konuşmacı olarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Doç. Dr. Muhammet YILMAZ‘ın katıldığı konferansa İlçe Kaymakamı Eyüp FIRAT, Belediye Başkanı Salim Salih SARIALİOĞLU, daire amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MEVLİD-İ NEBİ ETKİNLİKLERİMİZ

1-         MEVLİT KANDİLİ.

Merkez Çarşıbaşı Camiinde Mevlit Kandili Programı gerçekleştirildi. Ayrıca İlçe Müftülüğümüze bağlı bütün camilerimizde program icra edildi.

2-         KAN BAĞIŞI

Kızılay Kan tedarik ekibini müftülüğümüze davet ederek, Kızılaya kan bağışında bulunduk.

3-         HATİM PROGRAMI

Merkez Çarşıbaşı Camiinde başta aziz şehitlerimiz olmak üzere ahirete irtihal etmiş din görevlilerimiz ve tüm ölmüşlerimiz için hatim programı gerçekleştirdik. Programın sonunda dualar okundu ve cami cemaatine ikramlar yapıldı.

4-         SİYER-İ NEBİ BİLGİ YARIŞMASI

İlçe müftülüğümüze bağlı Kur’an kurslarında okuyan öğrencilerimiz arasında Çarşıbaşı Camiinde cami cemaatinin de iştirakiyle Siyer-i Nebi bilgi yarışması yapıldı.

5-         KONFERANS

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Doç. Dr. Muhammet YILMAZ tarafından halkımıza ve görevlilerimize “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu konferans verildi.

6-         KONFERANS

İlçe Müftümüz Hüseyin İSPİROĞLU tarafından ilçemizde bulunan tüm okullarda “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu konferanslar verildi.

7-         ZİYARETLER

a) İlçemizde bulunan Şehit yakınları ziyaret edildi. Aziz Şehitlerimiz için Kur’an tilavet edildi.

b) Ayrıca Mevlid-i Nebi haftası nedeniyle Esnaf ziyaretleri gerçekleştirildi, resmi kurumlar ziyaret edildi.

c) Hastalarımızı Hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunuldu. Acil şifalar dilendi.

8-         KİTAP DAĞITIMI VE GÜL DAĞITIMI

Mevlid-i Nebi konferansına iştirak eden davetlilere Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Hz. Peygamber ve Gençlik” adlı eser ve gül takdim edildi.

Program Kaymakam Sayın Eyüp FIRAT’ın, Doç. Dr. Muhammet YILMAZ’a Plaket takdiminin ardından fotoğraf çekimi ile son buldu.