08.10.2019

CAMİ VE HAYAT

1-7 Ekim Camiler ve din görevlileri haftası nedeniyle ilçe müftülüğü olarak bir dizi etkinlik ve faaliyetler gerçekleştirdik.
1- Konferans: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize İlahiyat fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali KUMAŞ tarafından Cami ve hayat konulu konferans gerçekleştirildi. Halkımızın ve din görevlilerimizin iştirak ettiği programa halkımızın ilgisi yoğun oldu.
2- Şehit yakınları ve şehit kabirleri ziyaret edilerek Kur’anı Kerim tilavet edildi, dualar okundu.
3- Hastanedeki hastalar ve bir kısım yaşlılar evinde ziyaret edilerek geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu.
4- Başta aziz şehitlerimiz olmak üzere ahirete  intikal etmiş din görevlilerimizin ruhları için Merkez Çarşıbaşı Camiinde hatim okundu dualar yapıldı.
5- Kızılay kan bağış aracı çağrılarak ilçe müftüsü Hüseyin İSPİROĞLU ve bir çok din görevlimiz kan bağışında bulundu.
6- Son bir yıl içerisinde emekli olan din görevlilerimize İlçe müftüsü Hüseyin İSPİROĞLU tarafından teşekkür belgesi verildi.
7- Cuma sabah namazında sabah namazı buluşmaları merkez camiinde gerçekleştirildi.
8- Cami ve Kur’an Kursu önlerine fidan dikimi gerçekleştirildi.
9- Başta Kaymakamlık, Belediye olmak üzere bütün resmi kurumlar ve sivil toplum örgütleri ziyaret edildi.
10- Başkanlığımıza ait Cami ve hayat adlı eser görevlilere ve halkımıza hediye edildi.