22.04.2020

MUHTARLARA SEMİNER

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs salgınının etkilerini azaltmak, salgının zararlarından korunmak vatandaşlara yardım ve maske dağıtımını, Koronavirüs ve ramazan konularında İlçe kaymakamı Eyüp FIRAT, İlçe Belediye Başkanı Salim Salih SARIALİOĞLU ve İlçe Müftüsü Hüseyin İSPİROĞLU tarafından ilçemize bağlı 67 mahalle muhtarına ve daire müdürlerine seminer verildi.
                Seminerde Koronovirüs ve Ramazan orucu konusunda açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Hüseyin İSPİROĞLU, Tıp doktorlarından alınan bilgiye göre sağlıklı insanların oruç tutmaları hastalığın yayılması bakımından bir risk oluşturmaz aksine oruç tutmak bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkiler meydana getirir, dolayısıyla oruç tutmaya gücü yetenlerin ve sağlıklı olanların Ramazan orucunu tutmaları gerektiğini söyledi. Ancak, Koronavirüs teşhisi konulanların, oruç tutamayacak derecede hasta ve yaşlı olanların ise oruçlarını tutmayıp, Ramazandan sonra kaza etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.