21.07.2020

15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİMİZ

1. “Şehitlerimiz için Kur’an okuyoruz” etkinliği kapsamında her cami ve her Kur’an Kursumuzda hatimler okundu.
  2. 15 Temmuz 2020 Çarşamba günü öğle namazı öncesinde ilçe müftülüğümüze bağlı tüm camilerimizde aziz şehitlerimizin ruhlarına ithafen Kur’an-ı Kerim ziyafeti programları düzenlendi. Şehitlerimiz için dua edildi.
  3. Mülki amir başkanlığında halkımızın katılımıyla icra edilen toplantılarda ilçe müftümüz Hüseyin İSPİROĞLU şehitlerimizin ruhlarına ithafen Ek-1 duayı okudu.
  4. 15 Temmuz Çarşamba gününü 16 Temmuz Perşembe gününe bağlayan gece Saat:13.00’te ilçemiz camilerinin tümünde eş zamanlı olarak salalar okundu, tüm cami minarelerinin ışıkları yakıldı.
  5. 09-15 Temmuz tarihleri arasında ilçe müftüsü Hüseyin İSPİROĞLU başkanlığındaki heyetlerce şehitlikler, şehit yakınları ve gaziler ziyaret edildi. Ayrıca mülki amir başkanlığındaki ziyaretlere iştirak edildi, Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar yapıldı.
  6. 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde Kur’an-ı Kursu öğrencilerimizin bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetler gerçekleştirildi.
  7. Yerel Medya organlarında ilçe müftüsü Hüseyin İSPİROĞLU tarafından, vatan sevgisi ve şehitlik ile dini ve milli değerlere sahip çıkmanın önemi üzerine konuşmalar yapıldı.
  8. Ek-2 afiş çalışması sosyal medya platformunda paylaşıldı.
  9. Başkanlıkça hazırlanan 15 Temmuz.diyanet.gov.tr web sayfası personelimize duyuruldu.
  10. Ülke genelinde eş zamanlı okunan salalar başta olmak üzere yapılan diğer programlar hakkında halkımıza gerekli bilgilendirmeler yapıldı.
  11. Gerçekleştirilen tüm etkinliklerde sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına riayet edildi.
  12. 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde Kızılay’a Personelimizle kan bağışında bulunduk.