28.07.2021

15 Temmuz Programlarımız

15 TEMMUZ PROGRAMLARIMIZ

1- Şehitlerimiz için Kur’an okuyoruz etkinliği kapsamında 15 Temmuz 2021 tarihine kadar her Cami ve her Kur’an Kursumuzda çok sayıda hatm-i şerifler okundu.

2- 15 Temmuz Perşembe günü öğle namazı öncesinde tüm Camilerimizde aziz şehitlerimizin ruhları için Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve dua programları düzenlendi.

3- İlçe Kaymakamımızın başkanlığında halkımızın katılımıyla icra edilen toplantılarda İlçe Müftümüz Hüseyin İSPİROĞLU şehitlerimizin ruhlarına ithafen dualar okundu.

4- 15 Temmuz 2021 tarihini 16 Temmuz 2021 Cuma gününe bağlayan gece saat 00:13’te bütün Camilerimizde eş zamanlı salalar okundu. Ayrıca tüm Cami minarelerinin ışıkları sabah namazına kadar yakıldı.

5- 09-15 Temmuz 2021 tarihleri arasında İlçe Müftümüz Hüseyin İSPİROĞLU başkanlığındaki heyetlerce şehitler, şehit yakınları ve gaziler ziyaret edildi.

6- Hafta boyunca sosyal medya ve yerel organlar vasıtasıyla şehitlik, milli irade ve dini değerlere sahip çıkma üzerine sohbetler yapıldı.

7-Din istismarı ile mücadele de sahih dini bilginin önemi konulu materyallerden istifade edilerek personel ve toplum bilgilendirildi.

8-Şahidiz vatan sevgisine konusunda İlçe Müftüsü Hüseyin İSPİROĞLU ve İlçe Müftülüğümüz Vaizesi Fatma BAŞ çevrimiçi sohbetler ve vaazlar gerçekleştirdiler.

9-Yaz Kur’an Kursları ve tüm yatılı hafızlık eğitimi verilen kur’an Kurslarımızda vatan sevgisi, şehadet kavramı ve din istismarı konularında yönetici ve öğretici din görevlilerimiz tarafından öğrencilere bilgiler verildi.