04.08.2016

MÜFTÜLÜĞÜMÜZ

Müftülüğümüz, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’la kendisine verilen “İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek” görevlerini Başkanlık adına İlimizde yürütmektedir. Müftülüğümüzce yürütülen bu hizmet ve faaliyetler: başta irşat hizmetleri olmak üzere eğitim hizmetleri, hac ve umre hizmetleri, yayın hizmetleri, denetim hizmetleri, yatırım hizmetleri vb. hizmet ve faaliyetlerdir.

İrşat hizmetleri, cami içi irşat hizmetleri olarak imamet (beş vakit namaz, cuma ve bayram namazları), hitabet (cuma ve bayram hutbeleri) vaaz ve müezzinlik (ezan, ikamet) hizmetleridir. Bu hizmetler 1 Vaiz,  71 İmam-Hatip ve 2 Müezzin-Kayyımla 77 camide sunulmaktadır. Cami dışı irşat hizmetleri ise konferanslar vb. yollarla yetkili görevlilerce müftülüğümüz tarafından hazırlanan program çerçevesinde halkımıza sunulmaktadır.

Eğitim konusuna gelince, bu hizmette amaç önce topluma din hizmeti sunacak elemanların eğitimi, sonra da bu eğitilmiş insanlar marifetiyle toplumu din konusunda eğitmektir. Bunun sağlanması için gerek Başkanlığımızca çeşitli illerde bulunan eğitim merkezlerinde, gerekse müftülüğümüzce açılan kurs ve seminerlerde personelimiz hizmet içi eğitime tabi tutulmaktadır. Eğitim hizmeti içerisinde Kur’an Öğretim ve eğitimi çok önemli yer tutmaktadır. 1 adet yatılı Kur’an kursumuzda toplam 2 öğretici ile Kur’an eğitim ve öğretimi devam etmektedir.  Ayrıca yaz aylarında 2 ay süreyle bütün Cami ve Kur’an kurslarında yaz kursları düzenlenmekte ve binlerce çocuğumuz bu hizmeti almaktadır. Yine camilerimizde isteyen yetişkinler için cami dersleri de yürütülmektedir.

Müftülüğümüz yukarıda sıralanan bütün bu hizmetleri 1 İlçe Müftüsü, 1 Vaiz, 2 Veri hazırlama ve Kontrol İşletmeni, 1 Hizmetli, 1 Şoför,  idari kadro ile  yürütmektedir. Toplam 92 kadrolu personelin sevk ve idaresi ile faaliyetler mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı'na ait 1 kat idari kısım, 3 kat da personel lojmanı olan binada yapılmaktadır. Müftülüğün, mülkiyeti TDV’na ait 1 binek otosu bulunmaktadır.