02.09.2021

Ayşe YILMAZ

1979 tarihinde Samsun ili Vezirköprü ilçesi Meşeli Köyünde doğdu. 2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde lisans, 2004 yılında ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Divan Edebiyatı alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Aynı yıl Trabzon İl Müftülüğüne Vaiz unvanıyla atandı. 2006-2009 yılları arasında Trabzon Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezinde almış olduğu ihtisas eğitiminin ardından Trabzon İl Müftülüğündeki vaizlik görevine devam etti. Trabzon İl Müftülüğünde Uzman Vaiz iken 2019 yılında Erzincan İl Müftü Yardımcısı olarak atanan YILMAZ, buradaki görevinin ardından 5 Temmuz 2021 tarihinde Trabzon İl Müftü Yardımcısı olarak görevine başladı. Evli ve iki çocuk annesi olan Ayşe YILMAZ, Arapça bilmektedir.