21.01.2020

Gülbahar Projesi; Gençleri Tarihi Camilerle Buluşturuyor

Genç Kızlarımız, Gülbahar Projesi Kapsamında 12 Ocak Pazar Günü İskender Paşa Camii’nde bir araya geldiler. İskender Paşa Camii’nde cemaatle öğle namazı kılan gençler, ardından Tarihi Cami binasında toplandılar. Camii imamı Yılmaz Üçüncü tarafından Caminin tarihi öğeleri hakkında bilgiler verilirken gençlerin soruları da cevaplandırıldı. Grup türbeyi ziyaret ederek dua etti. Projeye Yalıncak Camii, Fatih Camii, ve Mevlana Camilerinin gençleri katıldı. Gençlere Kur’an Kursu Hocaları ile İl ve Ortahisar İlçe Vaizeleri refakat etti. Daha sonra Meydan Aile ve Dini Rehberlik Bürosuna geçen gençler, orada İl Müftü Yardımcımız Melek Menteşe ile bir süre sohbet ettiler, Kur’an-ı Kerim dinlediler, akıllarına takılan sorulara cevap aradılar. Program Diyanet Gençlik Projeleri ve Faaliyetlerinin tanıtımı ve dua ile son buldu. Programa yaklaşık 20 genç katıldı.