14.07.2020

İl Müftülüğümüzden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne Özel Faaliyetler

İl müftülüğümüzde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” vesilesiyle il müftümüz başkanlığında oluşturulan ekip tarafından eylem planı hazırlanarak etkinlikler başlatıldı. Camii ve Kur’an kurslarımızda hocalarımız ve öğrencilerimiz tarafından şehitlerimiz için çok sayıda hatim okundu. Kur’an kursu öğrencilerimiz tarafından 15 Temmuz demokrasi mücadelesini anlatan şiir seslendirilerek kısa film haline sunuldu. Vatan sevgisi ve şehadet konusu üzerine vaizlerimiz ve uzmanlarımız tarafından Kur’an tilaveti, sunum, sala ve kasidelerden oluşan kısa videolar hazırlandı. İlimizde bulunan şehit kabirleri ile yakınlarına ziyaretlerde bulunuldu. Başkanlığımız tarafından fetö ve deaş hakkında hazırlanan kitapçıklar halkımıza ulaştırıldı.

15 Temmuz Çarşamba günü ilimizde, öğle namazı öncesi Fatih Büyük Camii’nde, yatsı namazı öncesi ise İskender Paşa Camii’nde mevlit programı icra edilecek ayrıca diğer camilerimizde benzer içerikli programlar düzenlenecektir. Yine İskender Paşa Camii’nde öğle namazı öncesi ve akşam namazı sonrası 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda Kur’an ziyafeti programları gerçekleştirilecektir.

Trabzon İl Müftülüğü Facebook Adresi: trabzonmuftulug