26.10.2020

“Mevlid-i Nebi Haftası” Açılış Programı Düzenlendi

26 Ekim Pazartesi günü saat 11:00’de İskenderpaşa Camii avlusunda “Mevlid-i Nebi Haftası” açılış programı yapıldı. Programa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başta olmak üzere Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, il müftümüz Osman Aydın, il müftü yardımcılarımız, ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Ortahisar İlçe Müftülüğü Koro Ekibi’nin ilahi dinletisiyle başladı. Dinletinin ardından Ortahisar İlçe Müftüsü Selami Bağcı açılış konuşmasını yaptı. Bağcı’nın ardından il müftümüz Osman Aydın, Mevlid-i Nebi’nin anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmada, hafta dolayısıyla düzenlenecek olan etkinlikler anlatıldı. İl müftümüzün ardından konuşmasını yapan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, haftanın teması doğrultusunda, Hz. Peygamber (s.a.s)’in çocuklarla olan münasebetinden ve eşsiz ahlakından bahsetti. Program yaklaşık bir saat sürdü.