25.01.2021

“Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye” Projesi İçin Çevrim İçi Toplantı Gerçekleştirildi

Covid-19 salgınının Kur'an kursu hizmetlerini kesintiye uğratması nedeniyle Başkanlığımız, alternatif öğrenme ortamları üzerinde çalışmalar yaparak Kur'an'ı Kerim eğitimlerinin kesintiye uğramaması ve Kur'an'ı Kerim öğrenmek isteyen vatandaşlarımızın taleplerine cevap verebilmek amacıyla evden Kur'an eğitimleri başlattı.

“Haydi Türkiye Evden Kur'an Öğrenmeye” sloganı ile başlatılan çalışmada, Kur'an'ı Kerim okumayı bilmeyen vatandaşlarımıza esnek zaman dilimlerinde, iki aylık bir sürede Kur'an'ı Kerim'i öğrenebilme imkanı sunulmuştur. Bu vesileyle Trabzon İl Müftülüğümüzce kampanyada görev alan personelimizle yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, geleceğe dönük perspektif oluşturulması ve hizmetlerin yürütülmesinde karşılaşılan sorunların çözümüne dair yapılacak faaliyetlerin görüşülmesi amacıyla 22 Ocak 2021 tarihinde 15:30-17:00 saatleri arasında çevrimiçi olarak İstişare Toplantısı düzenlendi.

İstişare toplantısına İl Müftümüz Osman Aydın, İl Müftü Yardımcımız Sıtkı Kaya, Şube Müdürü Ali Osman Yılmaz ve ‘Haydi Türkiye Evden Kuran Öğrenmeye’ kampanyasında görev alan 18 ilçemizden 78 görevlimiz katıldı.

İl müftümüz Osman Aydın yaptığı konuşmada, hayırlı bir hizmette görev aldıkları için katılımcılara teşekkür etti. Görevlilerimiz ise istişare toplantısından duydukları memnuniyeti dile getirerek görüş ve tekliflerini ifade ettiler.