30.06.2021

Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

“Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı” 29 Haziran Salı günü ilimizde düzenlendi. Programa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman ŞAHİN katıldı. Toplantıya İl müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri ve il-ilçe vaizleri katıldı. Toplantıda Osman ŞAHİN, vekâletle kurban kesimi konusunda katılımcılara bilgiler sundu. 1993 yılından bu yana vekâlet yoluyla kurban kesim programı düzenlediğini ifade eden ŞAHİN, vekâletle kurban kesim programının amacını anlatarak, bağış sayıları hakkında istatistiki bilgiler verdi. Konuşmasında ayrıca, kesilen kurbanlar sayesinde Müslüman olanların sayısının fazla olduğunu, ülkemizde ve tüm dünyada mazlumların yolumuzu gözlediğini, vekâleten kurban kesimi hususunda tüm vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi gerektiğini aktardı.