03.08.2021

Devam Eden Yangınlar İçin Dualar Edildi

Afet anı manevi destek bağlamında, İl Müftülüğümüz koordinesinde son günlerde bazı illerimizde meydana gelen maddi ve manevi kaybı büyük ve birçok vatandaşımızın vefatına sebep olan ve halen devam eden yangınların kontrol altına alınıp söndürülmesi için ilimiz merkez ve ilçeler bulunan camilerde yaz Kur’an kursuna devam eden öğrencilerimizin de katıldığı Kur’an tilaveti, tekbir ve dualı cami içi programlar icra edildi.

Öğle namazı öncesi cami cemaati ve bütün yaz Kur’an kursu öğrencilerinin katıldığı programda yangınlarda vefat eden vatandaşlarımızın ruhu ve yaralıların şifa bulması için Kur’an okunup dua yapıldı. Masum öğrencilerin tekbir ve âminleri eşliğinde camii cemaatinin de katıldığı maneviyatı yüksek, anlam dolu program, katılanlar memnuniyetle karşılandı.

İcra edilen programlarda il merkezinde İl Müftümüz Osman AYDIN, ilçelerde ise ilçe müftülerimiz, yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ruhu için dua ederken yaralıların şifa bulması ve yangının bir an önce kontrol altına alınması için dua ettiler.

Yaz Kur’an kursuna katılan masum öğrencilerin âminleri eşliğinde yangınları söndürecek, afete dönüşmeyecek hayırlı ve bereketli yağmurların yağmasını Allah’tan dilediler. Ayrıca yangınların başladığı günden beri, gece gündüz demeden yangın söndürme çalışmalarına katılan AFAD ve orman teşkilatımızın bütün mensuplarına ve söndürme çalışmalarına gönüllü olarak katılan kadın erkek her yaştan insanımıza ve devlet büyüklerimize muvaffakiyetleri için dua ettiler.

Bu tür programların yaz kursları bitinceye kadar devam edeceğini söyleyen İl Müftümüz Osman AYDIN, afetlerden emin olmamız adına ülkemiz, milletimiz ve tüm şehitlerimiz için evlerimizde Rabbimize el açıp dua edelim, temennisinde bulundu.