09.10.2021

Vakfıkebir'de Gerçekleştirilen İcazet Merasimi Kur’an Gönüllülerini Buluşturdu

Vakfıkebir Hafız Hasan Kaan Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 26 erkek, Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu'nda ise hafızlığını tamamlayan 24 kız öğrenci için Vakfıkebir Kapalı Spor Salonunda "Hafızlık İcazet Merasimi" tertip edildi. Hafız Hasan Kaan Kur'an Kursu Yöneticisi Mustafa ÖZTÜRK'ün tanıtım konuşmasının ardından Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür KÜÇÜK açılış konuşması, Trabzon İl Müftüsü Osman AYDIN ise selamlama konuşması yaptı. Konuşmanın sonrasında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Burhan İŞLİYEN, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Yapılan konuşmaların sonrasında hafız öğrenciler Kur'an tilâvetinde bulundu. M.Ü. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Enver Osman KAAN tarafından yapılan dua sonrasında belge ve hediye takdimi ile program sona erdi.

Programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Burhan İŞLİYEN, Trabzon İl Müftüsü Osman AYDIN ve Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür KÜÇÜK’ün yanı sıra Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan UZAN, daire amirleri, bazı il ve ilçe müftüleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, din görevlileri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.