25.10.2021

Çarşıbaşı Müftülüğünden Emekli Din Görevlilerine Vefa

“Vefa” teması ile kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” ile “Mevlid-i Nebi Haftası” münasebetiyle Çarşıbaşı Müftülüğü tarafından emekli din görevlilerine yönelik İl Müftümüz Osman AYDIN ve İl Müftü Yardımcımız Hadi KESKİN'in katılımlarıyla 16 Ekim Cumartesi günü kahvaltılı “Vefa Buluşması” programı düzenlendi. Çarşıbaşı ilçesinde yürüttükleri görevlerinin ardından emekli olan İlçe Müftüsü, İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerimizin katıldığı program, Öğretmen Evi’nde icra edildi. Programın açılışında bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Şakir ŞAHİN,  hizmetlerinden ve katılımlarından dolayı tüm emektar din gönüllülerine teşekkür ederek sağlıklı, afiyetli bir ömür geçirmelerini temenni etti.

Programda konuşma yapan İl Müftümüz Osman AYDIN da emekli din gönüllüsü hocalarımızla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bu nevi programların çok anlamlı olduğunu dile getirdi. Emektar hocalarımızın fikirlerine ve paylaşacakları görüşlerine önem verdiklerini ifade ederek programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Program, karşılıklı fikir teatisi ve İlçe Müftülüğü tarafından emekli din görevlileri ile vefat eden din görevlilerinin aileleri için hazırlanan plaketlerin takdimiyle sona erdi.

Programın ardından Çarşıbaşı Merkez Camii’nde hep birlikte öğle namazı eda edildi. Namaz öncesi Trabzon İl Müftü Yardımcısı iken emekli olan Ahmet TOKDEMİR, cemaate vaaz etti. Namazın sonrasında çay sohbeti ve hatıraların yâd edilmesi gayesiyle müftülük binasına geçilerek sohbete devam edildi.

Daha sonra İl Müftümüz Osman AYDIN, İl Müftü Yardımcımız Hadi KESKİN ve İlçe Müftüsü Şakir ŞAHİN ile birlikte vefat eden eski Din Görevlilerinden İhsan AKAYDIN'ın 85 yaşındaki ağabeyi Mehmet AKAYDIN'ı ikamet ettiği Çarşıbaşı Şahinli Köyündeki evinde ziyaret etti.