30.12.2021

Hz. Mevlana’nın 748. Vuslat Yılı Anısına Bir Program Düzenledi

Hz. Mevlana’nın 748. Vuslat Yılı anısına bir program düzenledi. Sürmene Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu’nun konser verdiği programa Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla ATAMAN, Trabzon Üniversitesi Rektörü Mehmet Emin AŞIKKUTLU, daire amirleri, ilçe müftüleri ve davetliler katıldı.

Çarşıbaşı İlçe Müftüsü Şakir ŞAHİN’in Kur’an tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Osman AYDIN yaptı. Mevlana’nın, "Ben yaşadıkça, Kur'an'ın kölesiyim. Ben Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.v) yolunun tozuyum. Biri benden, bundan başkasını naklederse; ondan da şikayetçiyim, o sözden de şikayetçiyim." sözüne dikkat çeken AYDIN, katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür etti.

Semazen gösterisi ve ilahi dinletisi ile devam eden programın sonunda,  Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla ATAMAN ve Trabzon Üniversitesi Rektörü Mehmet Emin AŞIKKUTLU Tasavvuf Musikisi Korosu ekibine hediye takdiminde bulundu. Hatıra fotoğrafının çekilmesiyle birlikte program sona erdi.