09.03.2022

"Değişen Dünyada Kadın Olmak" Konulu Konferans Düzenlendi

Trabzon İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından, 7 Mart Pazartesi günü saat 13:30'da Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde hanımlara yönelik, "Değişen Dünyada Kadın Olmak" konulu konferans düzenlendi. Konferans, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Kelam ve İslam Mezhepleri Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Fatma Bayraktar Karahan tarafından verildi.

Doktor Öğretim Üyesi Fatma Bayraktar Karahan, insanlığın kadına bakış açısının tarihsel serüvenini anlatarak konuya başladı. Avrupa'dan Uzak Doğu'ya, Uzakdoğu'dan İslam Coğrafyası'na ve Anadolu kadınının toplum içerisindeki konumuna değinerek tarihteki güçlü ve önemli kadın örneklerinden bahsetti. Ayrıca Hazreti Peygamberin getirdiği ve öğrettiği buyrukların cinsiyet değil insan odaklı olduğu, Hz Adem ve Hz. Havva'nın 40 dil bilmelerine rağmen renkleri sayesinde çocuklarının yüce Allah indinde değer kazanamadıkları dolayısıyla cinsiyetleri ve ırkları ile bir payeye erişedikleri Hucurat Süresinin 13. ayeti öncülüğünde vurgulanırken, değişen dünyada kadın olmak, insan olmak ve insan kalabilmek için değişmez değerlere sımsıkı sarılmanın altı çizildi.Programa, Trabzon Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu'nun eşi kıymetli hanımefendi, İl Müftü Yardımcısı Ayşe Yılmaz, İl Müftüsü Osman Aydın'ın eşi Sema Aydın, Ortahisar İlçe Müftüsü Selami Bağcı'nın eşi Fatma Bağcı, diğer kurum amirlerinin kıymetli eşleri, ilçe vaizleri, Kur'an kursu ögreticileri, STK'lar, hanımlar ve çok sayıda genç katıldı. Konferans, hediye ve çiçek takdimi ardından sona erdi.

"Değişen Dünyada Kadın Olmak" konusu, Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarında kalan öğrenciler ve tüm gençlerimizin katılımıyla 7 Mart Pazartesi akşamı İl Müftülüğü Niyazi Şahinbaşoğlu Konferans Salonu'nda yoğun bir katılımla devam etti.
Aynı akşam saat 19.30'da "Teksastan Hakikate Uzanan Yolculuk" konulu sunum, Nejla Tommy Kepler tarafindan gençlerin istifadesine sunuldu.

Ardarda  yapılan yoğun katılımlı programlar gençler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı..