17.05.2022

Trabzon’da Engelliler Kur’an tilavetinde engel tanımadı!

Trabzon İl Müftülüğü Engelliler Haftasında Farkındalık Çalışması düzenledi.

Engelliler Haftası dolayısıyla Trabzon İl Müftülüğü Engelli Koordinatörleri tarafından kadınlara ve erkeklere yönelik olarak İskenderpaşa Camiinde işitme  ve görme engellilere yönelik olarak Kur'an tilaveti programı düzenledi.

Engellilerin Kur’an Tilavet ettiği program ile engellilerin cemaatle bir araya gelerek, toplumun engelli bireylere bakışı ve onlarla olan ilişkilerine dikkat çekildi. Programa İl Müftü Yardımcıları Muhammed Suiçmez ile Ayşe Yılmaz katıldı.

İl Müftü Yardımcısı Muhammed Suiçmez’in Diyanet  İşleri  Başkanlığının engellilere yönelik olarak yürüttüğü cami içi ve cami dışı din hizmetlerinden bahsettiği konuşmasının devamında, “engellilerin kiminin duymadan kiminin görmeden kısacası engel tanımadan Kur’an-ı Kerimi öğrenmesi, öğrenirken sarfettikleri gayretleri takdire şayandır” dedi.

Cemaatin de büyük ilgi gösterdiği program birlikte kılınan öğle namazının ardından sona erdi.