16.06.2022

Trabzon’da "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Trabzon İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Trabzon Şubesi iş birliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Trabzon Müftülüğü Niyazi Şahinbaşoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantının açış konuşmasını İl Müftüsü Osman Aydın yaptı.  Her yıl hayırseverlerin Türkiye Diyanet Vakfının Vekaletle Kurban kesimi organizasyonuna teveccühünün artarak devam ettiğini görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Osman Aydın, onlardan almış olduğumuz kurbanları yurt içinde ve yurtdışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıp bayram sevinçlerine ortak olmak istiyoruz dedi.  Bu organizasyonda görev alan bütün personelin de bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda mesai mefhumu gözetmeden çalışacaklarına inanıyorum.  Bu vesileyle hayır hizmetlerinde daima ön saflarda yer alan siz değerli kardeşlerime teşekkür ediyorum." dedi.

Trabzon'da 2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı'nda konuşan Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, "Türkiye Diyanet Vakfı’nın başarıyla yürüttüğü ve her geçen yıl daha fazla ihtiyaç sahibi insanlara ulaştığı vekaletle kurban organizasyonu ile  mazlumların umudu oldu olmaya devam ediyor" dedi.

Kurbanın yakınlaşmak anlamına geldiğini, Müslümanların birbirleriyle ve Allah’a yakınlaşmasına vesile olduğunu belirten Bilgin, "Diyanet İşleri Başkanlığımız 2022 yılı vekalet yoluyla kurban bağış bedelini yurt dışında 1800 TL, yurt içinde ise 2250 TL olarak belirlemiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı 1993 yılından beri kurban ibadetine aracılık etmektedir" dedi.

Bilgin, bağış yapmak isteyenlerin Müftülüklere, Türkiye Diyanet Vakfı Şubelerine ilgili banka ve PTT şubelerine müracaat edebileceklerini ayrıca http://bagis.tdv.org adresinden online olarak bağış yapabileceklerini ifade etti.

Toplantıya İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Vaizler, Şube Müdürleri ve Din Görevlileri katıldı.