18.06.2022

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Trabzon'da icazet merasimine katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Trabzon’da Arsin İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği ‘Hafızlık İcazet Merasimi’ne katıldı.

Arsin ilçesinde bulunan Çaykaralı Hacı Hasan Efendi Külliyesi’nde düzenlenen ‘Yeşilyalı Merkez Erkek Kur’an Kursu İcazet Merasimi’nde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencileri tebrik ederek, “Hafızlık merasimi, en hayırlı merasimdir. Hafızlar, Kur’an’ı hıfzettiler, hocaları da Kur’an’ı öğrettiler. Öğrenenler de, öğretenler de burada. En hayırlı, en mutlu günümüzde hep birlikte beraberiz.” dedi.

Kur’an-ı Kerim’e ve sünnete sarılmanın önemine vurgu yapan Başkan Erbaş, İbn-i Sina, Akşemsettin Hazretleri, Molla Fenari ve Molla Gürani gibi alimlerin önce hafız olduklarını kaydederek, “Trabzon’a hafızlar diyarı, Kur’an sevdalıları, alimler diyarı diyoruz. Trabzon, şehzadeler şehri olarak o dönemde medreseleri ile meşhur olan bir şehrimizdi. Bu medreselerde yetişen alimler önce hafızlıklarını tamamlar, ondan sonra ilmi çalışmalara başlarlardı.” diye konuştu.

Hafızların öğretmenleri ile anne ve babalarını tebrik eden Başkan Erbaş, “İyi evlat yetiştiren anne ve babaların amelleri hiç kapanmıyor. Ne mutlu onlara. Rabbim hepinizden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Başkan Erbaş, Yeşilyalı Merkez Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 72 öğrencinin icazet belgelerini verdi.

Programa, Başkan Erbaş’ın yanı sıra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, hafızlıklarını tamamlayan öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.