23.06.2022

İl Müftüsü Osman Aydın Trabzon Üniversitesinde mezuniyet törenine katıldı

Trabzon Müftüsü Osman Aydın Trabzon Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde düzenlenen mezuniyet programına katıldı.

220 öğrencinin mezun olduğu törende konuşan İl Müftüsü Osman Aydın, “Geleceğimize ışık tutacak bizi ümitlendirecek güzel bir heyecanı buradan alıp ayrılmış olacağız. Buradan mezun olan her bir öğrencimiz gerek üniversiteler, gerek Diyanet işleri Başkanlığı gerekse Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bir çok alanda halkımıza ve insanlığa hizmet edecekler dedi.

Peygamber Efendimizin “İnsanların en hayırlısı insanlara en fazla faydası dokunandır” Hadis-i Şerifini hatırlatan Osman Aydın, bir insanın da hayırlı olması için bilmesi gerekiyor, hakikate vakıf olması gerekiyor. Bu da ilimle olur, bilgiyle olur, Kur’an-ı tanımakla olur. Buradan mezun olan öğrencilerimiz hem Kur’an-ı okumayı hem de ne anlama geldiğini öğrendiler. İfadelerine yer verdi.

Osman Aydın konuşmasının sonunda mezun olan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi. Başta Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu olmak üzere bütün emeği geçenlere de teşekkür etti.