24.10.2022

İl Müftüsü Osman Aydın Mukabele Okuyan Öğrencileri Dinledi

İl Müftüsü Osman Aydın, Trabzon İmam-Hatip Lisesinde eğitimlerine devam eden hafız öğrencilerin her Cumartesi ikindi namazı öncesi İskenderpaşa Camii’nde okudukları Mukabele programına katıldı.

Trabzon il Müftülüğünün ev sahipliğinde Evrensel Hafızlar Derneği Trabzon Şubesinin organizesinde Trabzon İmam-Hatip Lisesinde eğitimlerine devam eden hafız öğrenciler her Cumartesi ikindi namazı öncesi İskenderpaşa Camiinde Mukabele okuyor. Dönüşümlü olarak devam eden mukabele programı dua ile son buluyor.

Mukabele vesilesiyle hafızlar hem hafızlıklarını diri tutuyor, hem de heyecanlarını yeniyorlar. Bu sayede Müftülükle de bağlarını koparmayan öğrenciler cemaatin önünde Kuran okuyarak heyecanlarını da yenmiş oluyorlar.

Osman Aydın’ın katılarak mukabele okuyan öğrencileri dinlediği mukabelenin sonunda programla hakkında cemaate bilgi verdi.

İmam-Hatip’te okuyan öğrencilerin mihrapla buluşmasına değinen Aydın, aynı zamanda bu haftanın İmam-Hatipler haftası olduğunu, hafızlara hep beraber sahip çıkmamız gerektiğini ifade etti.

Namaz sonrası öğrencilerle de sohbet eden Müftü Aydın, kendilerini İl Müftülüğüne davet etti.