03.11.2022

Trabzon Müftülüğünden Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı

Trabzon İl Müftülüğü ve İlçe Müftülülkeri ile Kur’an Kurslarında deprem anı ve tahliye uygulaması ile ilgili 3 Kasım Perşembe günü saat 10.00’da eş zamanlı olarak deprem tatbikatı yapıldı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Müftüsü Osman Aydın, Afet ve Acil Durum Eğitim Daire Başkanı Mehmet Ali Öncü, Afet ve Acil Durum İl Müdürü Ömer Kıratlı, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü personeli, İl Müftülüğü, İlçe Müftülükleri ve Kur’an Kurslarından 9505 personelinin katılımıyla yapılan tatbikatta “Deprem anı çök-kapan-tutun ve tahliye” işlemleri gerçekleştirildi.

Saat 10.00’da sirenlerin çalmasıyla herkes bulunduğu alanda en güvenli yerde çök-kapan-tutun uygulaması yaptı. Sirenlerin ikinci kez çalmasıyla daha önce belirlenen toplanma alanına hızlı bir şekilde tahliye işlemi gerçekleştirildi.

Tahliye alanında yapılan sayım ile müftülük binasında kimsenin kalmadığı tespit edildikten sonra, Vali İsmail Ustaoğlu burada yaptığı konuşmada, “17 Ağustos depremini bizzat yaşamış birisi olarak Rabbim bu tür acıları bir daha yaşatmasın. Bu tatbikatların en önemli özelliği deprem bilincini, afetlerde yaşayacağımız bir takım olumsuzlukların yaşanmaması, sürekli vatandaşlarımızı halkımızı bilinçlendirerek afete sürekli hazır halde tutmak. Bu anlamda zaten 2022 yılı afet tatbikat yılı olarak ilan edilmişti. Bu tatbikatlar bütün vatandaşların da içinde olacağı şekilde devam edecektir. Rabbim milletimizi memleketimizi afetlerdan korusun” ifadelerine yer verdi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başarılı tatbikattan dolayı İl Müftüsü Osman Aydın ile Müftülük personelini tebrik etti.