18.04.2023

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, Trabzon'daki camilerde yoğun katılımla idrak edildi.

Trabzon’da tüm camilerde olduğu gibi Ortahisar Mehmet Akif Ersoy Camiine akın eden vatandaşlar, Kadir Gecesi'ni idrak etmek için saf tuttu. Din görevlileri tarafından Kur’anı Kerim tilavet edilip, mevlidi şerif ve ilahiler okundu. Teravih namazı öncesi Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın’ın Kadir Gecesi'nin ve Ramazan ayının önemini anlatan konuşma yaptı.

Aydın konuşmasında “ailenin önemine dikkati çekerek küskünlüklerin sona ermesi gerektiğini” söyledi. Kılınan “Enderun Usulü” teravin namazı , İl Müftüsü Aydın’ın yapmış olduğu duanın ardında tesbih namazı kılınarak Kadir Gecesi idrak edildi.