23.05.2023

7'den 77'ye Sınav Heyecanı

Trabzon İl Müftülüğümüz tarafından ilki gerçekleştirilen 18 İlçemizde İhtiyaç Odaklı Kur’an Kurslarında eğitim gören 345 kursiyere yönelik Bilgi Yarışması düzenlendi.

Yarışma KTÜ İktisat Fakültesi Amfilerinde gerçekleştirildi. 60 yaş üstü kursiyerlerden yarışmaya katılanlar ilk defa Üniversitede bir sınava katıldık. Üniversite ortamını da gördük. Bu yarışmayı düzenleyen Trabzon Müftülüğümüz çalışanlarına ve İl Müftüsü Selami Aydın’a teşekkür ediyoruz. Devamını da bekliyoruz diyerek duygularını ifade ettiler.

Programda değerlendirme yapan İl Müftüsü Aydın “Yüce dinimiz İslam’ın da ilk emri olan Allah’ın emri ile okumayı bize vaaz ediyor. Böyle bir dinin mensupları olmaktan da büyük bir şeref duyduğumu belirtmem gerekir. Şehrimizin gelişmesi ve kalkınması daha fazla bilgi üretmemizle var olan bilgiyi ve teknolojiyi daha fazla geliştirmek mümkün olacaktır. Yalnız bunların tek başına yeterli olmadığını da biliyoruz. Bizler nasıl bugün bilgide yarışıyorsak özellikle sizlere söylemek isterim ki iyilik ve güzellikte de yarışmalısınız. Sizler vatan perverlikte ve millet sevgisinde, cesarette ve kahramanlıkta, hayırseverlikte ve yardımseverlikte de yarışmalısınız. İnanıyorum ki gelecek nesiller sizlerle ihya olacaktır. Bu İslam'ı ve dinin kaynaklarını iyi bilmek ve samimi bir şekilde yaşamak için geçmişte yaşananlardan ders alınması, dinimizi, değerlerimizi istismar eden, dini kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmak isteyenlere fırsat verilmemesi konusunda kursiyerleri bilgilendirdi.”

İl Müftümüz Aydın, bu onanizasyonda emeği geçen hocalarımıza ve KTÜ İktisat Fakültesinde sınav yeri tahsisinde bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya teşekkür etti.

345 kişinin katılım sağladığı yarışmada kursiyerlere İl Müftümüz Aydın tarafından Katılım Belgesi verildi.

Bilgi Yarışması 20-40, 40-60 ve 60-80 yaş olarak 3 kategoride düzenlendi.