14.11.2018

OLENA MÜSLÜMAN OLDU VE ELİF İSMİNİ ALDI

12 Kasım 2018 Pazartesi günü, müftülüğümüze başvurarak İslam Dinini seçtiğini bildiren Ukrayna vatandaşı Olena Medvedieva için ihtida merasimi düzenlendi.

İl Müftümüz Osman Aydın’ın makamında gerçekleştirilen merasime Olena hanımın eşi ve kayınvalidesinin yanı sıra İl Müftü yardımcılarımız, Din Hizmetleri Şube Müdürü ve Din Hizmetleri Şefimiz de iştirak etti.

Ortahisar Büyük Fatih Camii Müezzin Kayyımı ‘nın tilavet ettiği Kur’an-ı Kerim ile başlayan program, İl Müftümüzün tebrik ve İslam Dininin inanç, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili öz bilgiler içeren konuşmasıyla devam etti. Ardından büyük bir heyecanla Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Olena Hanım, ismi de Elif olarak değiştirildi.

İhtida merasimi, İl Müftümüzün yaptığı dua ve hediye kitap takdimi ile sona erdi.