03.01.2019

DİN ÖĞRETİMİ FORMASYON PROGRAMI

29-30 Aralık 2018 tarihlerinde İl Müftülüğü konferans salonunda, il genelindeki 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğreticilerine ve bu alanda sertifika sahibi olan diğer öğreticilere yönelik “Din Öğretimi Formasyon Eğitimi” gerçekleştirildi. TİDEF desteğiyle, 4-6 yaş Kur’an Kursu öğreticilerinin etkinlik ve verimliliğini artırmak, alanda görev yapan öğreticilerimizin yeterliliklerini geliştirmek amacını taşıyan eğitim, il müftü yardımcımız Sıtkı KAYA’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftümüz Osman AYDIN ve TİDEF Genel Sekreteri Şaban KARAKÖSE’nin selamlama konuşmalarının ardından programa geçildi.

İki gün süren eğitimde; Uzman Klinik Psikolog/Psikoterapist/İletişimci Rukiye KARAKÖSE, Pedagog/Çocuk ve Oyun Terapisti Serap BUHARALI, İstanbul Şehir Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğr.Gör.Nurten GÜNEŞ, İlahiyatçı/K.K.Ö. Nazmiye ASAN, İlahiyatçı/Çocuk Gelişimci Gülten BALCI, Uzman Klinik Psikolog/Çocuk ve Kadın Terapisti Esma KOCAMAN MEYDAN ve İl Müftü Yardımcımız Melek MENTEŞE kendi sahalarında sunumlar gerçekleştirdiler.

Program, TİDEF Genel Sekreteri Şaban KARAKÖSE ve Müftü Yardımcımız Melek MENTEŞE’nin katılımcılara belge takdimi ile sona erdi.