08.10.2018

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLAMALARI

2018 Yılı  Camiler ve din Görevlileri Haftas etkinlikleri kapsamında "Cami ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" teması çerçevesinde İlçe Müftülüğümüzce programlar düzenlendi.

Sürmene İlçe Müftülüğümüzce 01-07 Ekim 2018 Camiler ve Din görevlileri Haftası neden,i ile düzenlenen programlar;

1-Camiler ve Din Görevlileri Haftası Açılış Programı; İlçemiz Merkez Yeni Camide İlçe Müftümüzün başkanlığında Kutlama Komisyonumuz tarafından açılış programı düzenlendi.

2) İlçemizde görev yapmış ve emekli olmuş tüm emekli din görevlisi personellerimize ulaşılarak çalışan din gönüllüsü arakadaşlarımızla birlikte kaynaşmalarını sağlamak, emekli olan din gönüllüsü hocalarımızı unutmadığımızı onlara hatırlatmak anlamında yemekli bir kaynaşma ve dayanışma programı İlçemiz İzzeti İkram tesislerinde  düzenlendi.

3) Camiler ve Din Görvlileri Haftası nedeni ile İlçemizde bulunan Şehit Ailesi ziyareti yapıldı. Şehidimizin ailesinin hanesinde Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

4) Emekli Din Görevlilerimiz ziyaret edildi.Özellikle hasta olan emekli din görevlilerimizin tespiti yapılarak hanelerinde ziyaret edildi.

5) Tariihi mekanların ziyareti kapsamında 04 Ekim 2018 perşembe günü İlçemiz de turistler tarafından da ziyaret edilen kiliseden camiye dönüştürülen Müftülüğümüze bağlı dirlik Mahallesi Camii ziyaret edildi.

6) 4 Ekim 2018 perşembe günü akşam akşam namazına müteakip vefat eden din görevlilerimiz ile Camilere gönül veren, maddi ve manevi katkıda bulunan vatandaşlarımızın geçmişlerinin ruhları için İlçemiz Yeni Camide Kur'an-ı Kerim ve mevlidi şerif okundu.

7) Söz konusu hafta nedeni ile Din görevlilerimiz, gençlerimiz ve vatandaşlarımızın katılımı ile 5 Ekim Cuma sabahı İlçemiz Sahil Camiinde "Sabah Namazı Buluşması" programı düzenlendi.

8) İlçemizde Müftülüğümüze bağlı Kur'an kurslarına ve diğer dini hizmetlere yüklü miktarda hayrı yapan Müftülüğümüze bağlı 4-6 yaş kursunu yaptıran hayırsever iş adamı Hafız Hasan AYDIN ziyaret edildi. Kendisine İlçe Kaymakamımız Sayın Mehmet Alper ÇIĞ tarafından Teşekkür Belgesi verildi.