Sürmene Müftülüğü

Açık Kapı Projesinin hizmet sektörleri ve alanlarında işlemmlerin hızlı ve etkin olarak vatandaşlarımıza unulmuştur. Konu ile ilgili broşür yayınlamıştır. Konunun vatandaşlarımıza duyurulması ve bilgilendirilmesi hususunda gereğini önemle rica ederim.

Her ay mutat olarak İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlarla yapmış olduğumuz toplantımız Şubat ayında ilçe müftüleri kongresi olduğundan 14 Şubat 2017 Salı günü yapılacaktır.

Başkanlığımızca, vaiz, Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım unvanlarında görevli personelin, özellikle Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun, doğru ve güzel okumalarını sağlamak, kıraat ilminde bilgi ve becerilerini geliştirmek, Aşere/Takrib alanında etkin ve yeterli hale gelerek uzmanlaşmalarını temin etmek amacıyla 2017 yılı içerisinde Van Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezinde "Aşere/Takrib Hizmet İçi Eğitim Kursu" düzenlenecektir.