02.07.2016

Kemalettin AKSOY (1982 - 1988)

Kemalettin AKSOY 20.03.1953 yılında Rize İli Çayeli ilçesinde doğdu.  Çayeli Merkez 9 Mart İlkokulunda okudu. İlkokuldan sonra Çayeli Merkez Kur’an Kursunda hafızlık yaptıktan sonra Pazar Müftüsü olan babası Fevzi AKSOY’dan Arapça okudu.

İmam-Hatip Lisesi orta kısmını Rize'de,  Lise kısmını ise Trabzon İmam-Hatip Lisesinde yatılı olarak okudu. 9 Eylül 1974 tarihinde Rize Güneysu-Zavendik Kur’an Kursu öğreticisi olarak memuriyete başladı. Bu kursta görev yaparken Rize Vaizi Mustafa Yıldız Hoca Efendiden Arapça okudu. Dini ilimler tahsil etti. Rize Müftülüğü'nde Memurluk ve bir müddet Rize Tophane Kur’an Kursu öğreticisi olarak görev yapıp, hafızlar yetiştirdi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesini kazandı ve 1980 yılında mezun oldu. Aynı yıl Müftülük Vaizlik sınavlarını kazanarak Gümüşhane-Kelkit İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. Dört yıl altı ay görev yaptıktan sonra, Tonya İlçe Müftülüğüne tayin oldu.

Kemalettin AKSOY evli ve dört çocuk babasıdır.