13.09.2023

Ortaokul ve Lise Öğrencilerine Yönelik Kompozisyon Yazma Yarışması

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle, İlçe Müftülüğümüz tarafından Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik "Kompozisyon Yazma Yarışması" düzenlenecek. Yarışma şartnamesi aşağıda sunulmuştur.

2023 YILI MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI “PEYGAMBERİMİZ, İMAN VE İSTİKAMET” TEMALI KOMPOZİSYON YARIŞMASI UYGULAMA ESASLARI

1. Yarışmanın temel amacı Peygamber Efendimizin iman ve istikamet metodunun genç nesiller tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamaktır.

2. Yarışma, ortaokul ve lise öğrencileri olmak üzere iki kategoride “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” teması ile gerçekleştirilecektir.

3. Yarışmaya sadece örgün eğitim-öğretime devam eden ortaokul ve lise öğrencileri katılabileceklerdir. Bir öğrenci sadece bir eser ile katılım sağlayabilecektir.

4. Son başvuru tarihi 29 Eylül 2023 olarak belirlenmiştir. Başvurular ilçe müftülüğümüze bireysel olarak, eser teslimi ve başvuru aynı anda olacak şekilde gerçekleştirilecektir.

5. Her iki kategoride yarışma değerlendirme komisyonu kaymakamlık onayı ile oluşturulacaktır.

6. Komisyonda İlçe Müftüsü başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden kompozisyon alanında uzman iki (2) personel ile erkek-kadın ilçe gençlik koordinatörleri olmak üzere toplamda beş (5) kişi yer alacaktır.

7. Yarışma neticesinde kompozisyon alanında ortaokul ve lise ayrı ayrı olmak üzere birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler İlçe Müftülüğümüz tarafından ödüllendirilecektir.

8. Ortaokul ve lise ayrı ayrı değerlendirilerek birinci olan öğrenciler 750 TL, ikinci olan öğrenciler 500 TL ve üçüncü olan öğrenciler 250 TL ile ödüllendirilecektir.

9. Katılım sağlayan öğrencilerin her birine kitap hediye edilecektir.

10. Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecek, Müftülüğümüzce bir yıl muhafaza edilecektir.

11. Yarışmacılar, başvuru ve eser teslimi esnasında öğrenci (ortaokul ve lise) olduğunu belirten belgeyi ve T.C. Kimlik Kartını yanlarında bulunduracaklardır. Ayrıca her bir öğrenci, velisi tarafından imzalanmış “Velisi bulunduğum ...............……………..’nın Müftülüğünüzce düzenlenen kompozisyon yarışmasına katılmasına, adının ve eserinin Müftülüğünüzün internet ve sosyal medya hesaplarında yer almasına, eserinin basılarak yayınlanmasına muvafakat ederim” şeklindeki belgeyi Müftülüğümüze teslim etmek zorundadır. Eserin teslim alındığına dair belge, yarışmacıya müftülüğümüzce verilecektir.

12. Eserlerde siyasi mesajların bulunmaması, ahlak kurallarına uygun oluşu ve bir ticari markanın reklamının yapılmaması vb. hususlara dikkat edilecektir.

13. Yarışmaya katılan eserlerde;

a) Eserlerin başkasına ait, alıntı ve kopya olmaması, Peygamberimiz, İman ve İstikametteması ile bağlantılı olmasına dikkat edilecektir.

b) Türkçe dilbilgisi kurallarına uygun olarak el yazısı ile yazılmış eserler kabul edilecektir. Elektronik ortamda yazılan eserler kabul edilmeyecektir.

c) Eser iki sayfayı geçmeyecek, sayfanın sol üst kısmına öğrencinin adının, soyadının, iletişim bilgilerinin ve öğrencisi olduğu okulun adının yazılması şarttır.

d) Katılımcılar eserlerinin özgün olduğunu, daha önce benzeri bir yarışmaya katılmamış olduğunu kabul etmiş sayılırlar.

e) Değerlendirme komisyonu aşağıdaki kriterlere göre puanlama yapacaktır:

1. Konuyu kompozisyon ile ifade edebilme gücü

2. Duygu ve düşünceyi ifade edebilme gücü