24.11.2023

24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinlikleri

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İlçe Müftülüğümüz tarafından etkinlikler düzenlendi.

Öğretmenler günü dolayısıyla İlçe Müftülüğümüz ve Tonya Kur'an Kurslarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Kur'an Kursu Öğreticilerimize nezih bir ortamda yemek ikramında bulunuldu. Yemek sonrasında İlçe Müftümüz Halil İbrahim Bayalan, öğreticilerimizin gününü tebrik ederek, yaptıkları mesleğin önemine vurgu yaptı ve şöyle konuştu; "Geleceğimizi inşa edecek olan sizlersiniz. Çocuklarımız ve gençlerimiz sizin ellerinizde yetişiyor/yetişecek. Eğitim ailede başlayıp okulda devam ediyor ve nihayetinde mezarda bitiyor. Bu kapsamda çocuklarımıza değerler eğitimini kazandırabilmek için sizlere ve bizlere çok iş düşüyor" dedi.

İlçe Müftümüz Bayalan Feride-Ahmet Şener Ortaokulu'nda düzenlenen Öğretmenler Günü Etkinliğine katıldı. Göreve yeni başlayan Okul Müdürü Onur Yeter'i tebrik ederek, başarılar diledi ve kendisine hat yazılı bir tablo hediye etti.

Uzun yıllar Feride-Ahmet Şener Ortaokulu'nda müdürlük yapan, daha sonra kendi mahallesi Karaağaçlı İlk ve Orta Okuluna naklen atanan ve buradan emekli olan Muhammet İkinci'yi evinde ziyaret eden İlçe Müftümüz Bayalan, kendisine bir tablo hediye ederek öğretmenler gününü tebrik etti. Öğretmenlik ve müdürlük anıları anlatan İkinci, bazen güldürdü bazen de hüzünlendirdi.

Yapılan ziyaretten memnun olan Emekli Müdür Muhammet İkinci, İlçe Müftümüze ve ekine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. İlçe Müftümüz de kendisine teşekkür etti, sağlık ve afiyet dileyerek haneden ayrıldı.