02.12.2023

Filistin'e Destek İçin Hayır Çarşısı Kuruldu

Tonya İlçe Müftülüğü ile TDV Tonya Şubesi öncülüğünde Filistin'e destek için 1-2 Aralık 2023 tarihlerinde Tonya Ulu Camii avlusunda Hayır Çarşısı kuruldu.

Hayır Çarşısının açılışı, 1 Aralık 2023 Cuma günü saat 10.00'da İlçe Kaymakamımız Sayın Adem Eser, Belediye Başkanı Osman Beşel, İl Müftüsü Selami Aydın, kurum ve kuruluşların amirleri, din görevlileri ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi.

Tonya Ulu Camii İmam-Hatibi Mustafa Latifoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan hayır çarşısı açılışı, İlçe Müftümüz Halil İbrahim Bayalan'ın açılış konuşmasıyla devam etti. Belediye Başkanı ve Kaymakam Bey'in selamlama konuşmalarının ardından İl Müftümüz Selami Aydın dua ederek açılışı yaptı.

1-2 Aralık 2023 tarihlerinde 10.00 - 17.00 saatleri arasında iki gün süreyle düzenlenen hayır çarşısından elde edilen gelir Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'ye ulaştırılacak, bir nebze de olsa kardeşlerimizin yaralarına merhem, sofralarına aş olacak.

Hayır Çarşısının kurulmasında bizlere maddi ve manevi destek sağlayan Tonya esnafımıza, halkımıza, din görevlilerimize ve alışveriş yapan katılımcılara teşekkür ediyoruz.