21.09.2020

KIRK YAŞINDA HÂFIZ OLDU

KIRK YAŞINDA HAFIZ OLDU

İlçemize bağlı Kayacan Mahallesinde 4/B Statüsünde, sözleşmeli İmam-Hatip olarak çalışan Talcek Camii İmam- Hatibi Muhammed Açıkgöz Hoca kırk yaşında hafızlık belgesini almaya hak kazandı.

2015 yılında İmam- Hatip olarak göreve başlayan hocamız iki sene zarfında Kerim Kitabımızı zihnine nakşederek hıfzını tamamlamış oldu. Üç yıllık bir pekiştirme döneminin ardından 2020 Haziran ayında girdiği hafızlık tespit sınavında üstün başarı göstererek hafızlık belgesini almış oldu.

Hocamız yaptığı açıklamada: “Diploma için değil; ömrümü bereketlendirmek için hafızlığımı yaptım. Onlarca hatimler yaparak hafızlığımı pekiştirdim. İlk görev yerim ücra bir yerdi. Cemaatim yok diyerek mazeretlere sığınarak vaktimi boş ve beyhûde işlere harcayarak, körelip gitmek yerine yalnızlığımı Kur’an’la giderdim. Onu sırdaş edindim; derdimi, sıkıntımı, gönlümü ona açtım. Hamdolsun! Hiç yorulmadan Rabbim lütfetti hıfzımı tamamladım. ”Dedi. Her yaşta hâfız olunabileceğini yaşayarak, uygulayarak bizlere gösteren, her yaşta insana ilham kaynağı ve rol model olan hocamızı ve onu yetiştiren âilesini tebrik ediyor, dareyn saadetleri diliyoruz.