30.10.2020

Mevlid-Nebi Haftası Etkinlikleri

İlçemizde Mevlid-i Nebi Haftası bir dizi etkinlikle kutlandı.

26 Ekim Pazartesi günü saat 16.00'da İlçe Müftü Vekili Abdurrahman YILMAZ Hocamızın Müftülüğümüzün facebook sayfasından canlı olarak yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan Mevlid-i Nebi Haftası etkinliklerimiz 27 Ekim Salı günü saat 16.00'da Google Meet Programı üzerinden öğrencilere yönelik yaptığı e-konferans ile devam etti.

İlçe Müftü Vekili Abdurrahman YILMAZ Hocamız 28 Ekim Çarşamba günü saat 16.00'da müftülüğümüzün facebook sayfası üzerinden halka yönelik olarak "Hz.Peygamber ve Çocuk" konulu e-konferansı icra ettiler. Aynı gün Akşam Namazı ile Yatsı Namazı arasında ilçemizdeki tüm camilerimizde Kur'an-Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.

29 Ekim Perşembe günü Yatsı Namazı Öncesinde tüm camilerimizde Kur'an-Kerim tilavet edildi ve dulara edildi.

30 Ekim Cuma Namazı öncesinde Merkez Ali İbni Ömer Ali Ağa Camiinde "Hz.Peygamber ve Çocuk" konulu vaaz veren İlçe Müftü Vekili Abdurrahman YILMAZ, Merkez Ali İbni Ömer Ali Ağa Camii ve Ulu Cami önünde açılan standlarda Başkanlığımızın Aylık Dergilerini ücretsiz olarak halkla buluşturdu. Aynı gün yarışma için Ortaokul ve Liselerden gönderilen kompozisyonlar değerlendirildi. Dereceye giren öğrencilere hediyeleri önümüzdeki hafta İlçe Müftülüğümüzde takdim edilecek.