11.03.2020

VAKFIKEBİR'DE 130 ÖĞRENCİ İLE "ÇOCUK-CAMİ BULUŞMASI" ETKİNLİĞİ

Vakfıkebir'de, Kemaliye İlkokulu'ndan 130 öğrencinin katılımıyla “Çocuk-Cami Buluşması” etkinliği düzenlendi.

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun, ilçedeki okullara yönelik yürüttüğü faaliyetleri kapsamında, Kemaliye İlkokulu'ndan 130 öğrencinin katılımıyla “Çocuk-Cami Buluşması” etkinliği gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Rahmi Durmuş ve öğretmenleri eşliğinde, merkez yeni camiine gelen öğrenciler camide, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, İlçe Vaizleri Ekrem Akbaş ve Hatice Semiz ile cami görevlileri Ali Uçar, Mustafa Bektaş ve Muhammet Saka tarafından karşılandılar.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal öğrencilere, camilerin dini ve sosyal hayatımızdaki yeri ve önemi ile ilgili bilgiler verdi. Etkinliğe katılan okul müdürü, öğretmen ve öğrencilere özellikle teşekkürlerini ifade eden İlçe Müftüsü Köksal, organizasyonu gerçekleştiren Aile ve Dini Rehberlik Bürosu çalışanlarına, cami görevlilerine, maddi manevi katkı ve katılım sağlayan herkese ayrıca teşekkür etti ve duada bulundu.

Daha sonra İmam Hatip Ali Uçar da, caminin mihrap, minber, kürsü ve müezzin mahfili gibi ana bölümleri ve işlevlerinin yanısıra genel olarak camilerin diğer kısımları ve özellikleri ile ilgili bilgiler paylaştı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Öğrencilere yapılan pide, ayran ve meyve suyu ikramının ardından bir süre camide serbestçe dolaşan öğrenciler daha sonra okul müdürü ve öğretmenleri refakatinde okullarına uğurlandılar.