22.07.2020

YENİ İLÇE MÜFTÜMÜZ İLK TOPLANTISINI YAPTI

İlçe Müftümüz Recep Şahan, ilçedeki görevine başlamasının ardından din görevlileriyle ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, 1 Haziran 2020 tarihli atama onayı ile Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevine atanan ve 09 Temmuz 2020 tarihi itibariyle de ilçedeki görevine başlayan Müftü Recep Şahan, aylık mutat personel toplantısının ilkini gerçekleştirdi.
Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda, 16 Temmuz 2020 Perşembe günü saat 13.30’de gerçekleştirilen toplantıya, daire personeli ile birlikte, ilçedeki tüm camilerde ve Kur’an kurslarında görev yapan imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.
İlçe Müftümüz Recep Şahan’ın, toplantının hayırlara vesile olması dilek ve temennisiyle başladığı toplantıda ilk olarak müftülük şefi Refik Altuntaş, duyurulması gerekli yazıları duyurdu.
Daha sonra Müftümüz Şahan, diğer gündem maddeleriyle,  kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, din hizmetleri, eğitim hizmetleri ve yayın hizmetleriyle ilgili maddeler halinde belirlediği gündem konularını din görevlileriyle paylaştı.
Tanışma ağırlıklı geçen toplantıda, çalışma sistemi ve disiplini ile ilgili de bilgiler paylaşan Müftü Şahan din görevlilerine, 3D olarak formüle ettiği; Diyanet’e, Dine ve Devlete karşı temel görev ve sorumluluk bilinciyle hizmette bulunmaları tavsiyesinde bulundu.
Kendisinden önce ilçede müftülük yapan ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1 Haziran 2020 tarihli atama onayı ile; Samsun Atakum İlçe Müftülüğü görevine atanan Hüseyin Köksal’ın, personel ve vatandaşlarla birlikte ilçede yaptığı hizmetlerden de övgüyle söz eden Müftü Recep Şahan, devraldıkları hizmet bayrağını daha yukarılara taşımak için aynı hizmet aşkı, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu ile çalışacaklarını söyledi.
İlçe Müftüsü Şahan ayrıca, Türkiye Diyanet Vakfı’nın vekaletle kurban organizasyonu konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi, kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfı’na emanet edecek olan vatandaşların ilçe müftülüğüne yönlendirilmesi ve bu konuda kendilerine yardımcı olunmasını istedi
Toplantıda, 15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü  yılı dolayısıyla, başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere, mukaddesat uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi de rahmet ve dua ile anan Müftümüz Şahan, gazilerimize sağlık-afiyet temennisinde bulundu.