09.09.2016

Rus Vatandaşı İrina Kulemina ve oğlu Daniel Müslüman Oldu

Rus Vatandaşı İrina Kulemina ve altı yaşındaki oğlu Daniel Kulemina , Trabzon İl Müftülüğümüze gelerek kendi istek ve iradesi ile Müslüman olmak istediğini ifade etti. İl Müftü Vekilimiz Sıtkı Kaya ‘nın makam odasında gerçekleştirilen ihtida merasimi Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftü Vekilimizin huzurunda ve İl Müftü Yardımcı Vekilimiz Uzman Vaiz Özcan Yılmaz, Aile İrşad Büromuzda görevli Kur’an Kursu Öğreticimiz Emine İpekdal ‘ın şahitliğinde gerçekleştirilen ihtida merasiminde, Rus vatandaşı olan ve daha önce Hıristiyan inancına mensup olduğunu ifade eden İrina Kulemina ve oğlu Daniel kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

İslam’ı seçerek Müslüman olmasından dolayı İrina Kulemina ‘yı tebrik eden il müftü vekilimiz, “Şu andan itibaren getirdiğiniz kelime-i şehadet ve ikrarınızla İslam’a girdiniz, Müslüman oldunuz. İmanınız mübarek olsun” dedi ve İslâm dini, dinimizin iman esasları ve ibadetler hakkında kendisine kısa ve öz bilgiler verdi.

Müftü Vekilimiz, merasimin sonunda İrina Kulemina’ya günün anısına ihtida belgesi, Rusça mealli Kur’an-ı Kerim yine Rusça İslam İlmihali ve Oğlu Daniel’e dini boyama kitapları hediye etti. İhtida merasimi hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Editör: Ali DEĞİRMENCİ