28.06.2021

İlçe Müftümüz

Şakir ŞAHİN

15.01.1979 tarihinde Artvin’in Şavşat ilçesi Meydancık beldesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini beldedeki Meydancık İlköğretim Okulunda tamamladı. 1996 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi’nden, 2002 yılında da Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden  mezun oldu. 2001 yılında T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2005-2008 yılları arasında T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı Pendik Haseki Eğitim Merkezi’nde 30 aylık Dini Yüksek İhtisas Eğitimini tamamladı.

Mezuniyetin ardından Bağcılar Ebübekir Camii’ne Müezzin Kayyım olarak atandı. 2011 Yılı Şubat ayı itibariyle T.C. Deventer Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği çalışma bölgesindeki HDV Vaassen Sultan Ahmet Camii’ne Din Görevlisi olarak görevlendirildi. Yurt dışı görevi esnasında Ataşelik vekaletinin yanı sıra,  Hollanda Diyanet Vakfı bünyesinde de 2014-2016 yılları arasında Proje ve Gençlik Koordinatörlüğü görevlerini yürüttü. T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Hollanda  Diyanet Vakfı’nin finansmanlığında, Hollanda içinde ve Türkiye’de olmak üzere,  gençler ve yetişkinlere yönelik kamp ve gezi programları organize etti.

2016 yılı Temmuz ayında yurtdışı görevini tamamlayıp yurda döndükten sonra Karaman iline Cezaevi Vaizi olarak atandı. 2017 yılında açılan İlçe Müftülüğü sınavlarını kazanıp Şırnak ili Beytüşşebap ilçesine İlçe Müftüsü olarak atandı.  21.11.2017 tarihli Diyanet İşleri Başkanlığı oluruyla Hakkari ili Yüksekova ilçe Müftülüğüne vekaleten görevlendirildi.Haziran 2018 tarihinde  asalaten atanmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığının 01.06.2021 tarihli atama onayı ile Trabzon ili Çarşıbaşı İlçe Müftülüğüne atanmış olup, halen bu görevi yürütmektedir.

Arapça ve orta düzeyde Hollandaca bilmekte olup, Evli ve üç çocuk babasıdır.