18.02.2022

KUR'AN ÖĞRENMEK ENGEL TANIMIYOR

Şalpazarı İlçe Müftülüğü olarak engelli kardeşlerimize yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, 17.02.2022 perşembe günü Turalıuşağı Mahallesinde ikamet eden görme engelli kardeşimiz Muhammet KANDEMİR; İlçe Müftümüz seyin HACIFETTAHOĞLU, engelli koordinatörümüz Çoskun TOPKARA ve mahalle İmam-Hatibi Mustafa BIYIK tarafından ziyaret edildi.

Daha önce görme engelli kardeşimiz Müftülüğümüzü ziyaret ederek İlçe Müftümüzden Braille alfabesiyle yazılmış elif cüzü, Kur’an-ı Kerim ve dua kitabı talep etmişti. Bu talebe binaen engelli koordinatörlüğümüz tarafından Diyanet İşleri Başkanlığımızdan temin edilen Braille alfabesiyle yazılmış kitap ve okuyucu kalem engelli kardeşimize hediye edildi. Müftümüz her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olacaklarını ifade ettikten sonra herhangi bir ihtiyaç halinde İlçemiz Müftülüğüne müracaat edebileceklerini söylediler.

Engelli kardeşimiz ise lise mezunu olduğunu söyledikten sonra aslında amacının müftü olmak olduğunu ifade ederek engellerin bedende değil gönüllerde olduğunu bizlere bir kere daha gösterdi. Bu sıcak muhabbetin ardından İlçe Müftümüz ve nezaretinde ziyarete gelenler iyi dilek ve dualarla engelli kardeşimizin evinden ayrıldılar.